De aanbevolen combinatie van troepen

In deze tip komt ter spraken welke troepen je het beste kan inzetten tijdens gevechten, afhankelijk van het leven van je hoofdkwartier.

Hoofdkwartier level 1 t/m 3

Gebruik infanteristen

Vanaf hoofdkwartier level 2 is het mogelijk om commando’s te maken in Boom Beach. Echter raden we dit af, omdat je niet de volle capaciteit van je landingsvaartuigen gebruikt. Het beste is dus om alleen infanteristen op je beschikbare landingsvoertuigen te zetten.

Hoofdkwartier level 4 en 5

Optie 1) Val enkel met infanteristen aan

Optie 2) Commando’s en infanteristen

Op hoofdkwartier level 4 krijg je de beschikking over 3 landingsvaartuigen. Je kunt ervoor kiezen om twee landingsvaartuigen uit te rusten met commando’s en één met infanteristen. Echter raad ik het gebruik van commando’s alleen aan als je landingsvaartuigen level 4 zijn, want dan kunnen er twee commando’s op elke boot.

Optie 3) Vanaf hoofdkwartier level 5 kun je kiezen voor de combinatie zooka en commando.

Neem 2 landingsvaartuigen vol met commando’s, enkel wanneer er 2 commando’s op één boot passen anders is deze tacktiek niet aan te raden, en één boot met zooka’s.

Hoofdkwartier level 6 en 7

Optie 1) Infanteristen

Optie 2) Commando’s en infanteristen

Je krijgt een 4e landingsvaartuig bij hoofdkwartier level 6. Je kunt nu 2 landingsvaartuigen vol laden met infanteristen en 2 landingsvaartuigen met commando’s.  Je kunt er ook voor kiezen om enkel met infanteristen aan te vallen

Optie 3) Commando’s en zooka’s

Voordat je van deze optie gebruikt maakt raad ik het aan om eerst 2 boten naar level 6 te upgraden. Elke boot kan dan 5 zooka’s kwijt wat zorgt voor een zeer krachtig leger.

Hoofdkwartier level 8 t/m 10

Optie 1) Infanteristen

Optie 2) Commando’s met infanteristen

Optie 3) Commando’s met zooka’s

Optie 4) Krijgers

Een krijg neemt 3 troep ruimte in beslag. Om een hoofdkwartier snel en efficiënt uit te kunnen schakelen heb je wel genoeg van deze mannen nodig. Ik raad aan om tenminste al je landingsvaartuigen naar level 5 te upgraden. Er kunnen dan 3 krijgers in één bootje. Het beste is natuurlijk om je boten naar level 8 te upgraden, zodat je nog een extra man per boot kan.
Hoofdkwartier level 11

Optie 1) Kies voor Tank 2x, zooka’s, commando’s en infanteristen.

Het voordeel is dat deze combinatie tegen elke basis is opgewassen (tot een bepaald level natuurlijk). Commando’s kunnen kogels opvangen, de infanteristen kunnen zorgen voor de vernietiging van kanonnen, zodat vervolgens de zooka’s en de tanks het werk af kunnen maken. Het nadeel aan deze optie is dat je altijd troepen zult verliezen, maar de overwinning is vrijwel zeker.

 

4 Comments

 1. Ga je ook een stuk doen van de aanbevolen combinatie van je opstelling?

  Reply
 2. Leuke website! Boom Beach is van de zelfde makers van Clash of Clans en dat merk je ook duidelijk! Zit een goede structuur in het spel en de achterliggende gedachten is zowaar hetzelfde.

  Reply
  • Klopt de basis is vrijwel hetzelfde en de structuur is inderdaad erg goed uitgedacht. Bedankt voor je reactie!

   Reply
   • Inderdaad erg goed uitgedacht om VEEL geld te verdienen.
    Anders moet je HEEL VEEL geduld hebben!

    Reply

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *